Andrea e Rocío, responsables da Asociación Española contra o cáncer de Burela, viñeron ao IES Perdouro para informar sobre hábitos alimentarios saudables. O seu obxectivo é que a rapazada deixe de comer bolos industriais e de tomar bebidas a base de ingredientes artificiais con aparencia de zumes naturais.
Ensinaron ao alumnado de 1º ESO a elaborar batidos con froitos vermellos (amorodos, arandos, framboesas), iogur natural sen azucre e un pouco de leite.
Os petiscos estaban elaborados con pan integral, queixo ou manteiga de cacahuete, sementes de liño dourado, froitos secos (améndoas, abelás, noces...) e froita fresca (amorodos e arandos).
Practicamente acabáronse as existencias de comida e bebida e todo o alumnado tanto da ESO como de Bacharelato que pasou polo patio e presenciou o obradoiro estaba interesado en probar os batidos e os petiscos. Haberá que repetir a experiencia!
Podes acceder a máis fotos AQUÍ.
Sem comentários:
Enviar um comentário