24.3.17

Un mar de Cultura - 1º ESO

O xoves día 9 de febreiro, o alumnado de 1º de ESO do IES Perdouro fixemos unha viaxe de estudos, acompañados dalgúns dos nosos profesores, dentro da campaña de educación ambiental MARES DE CULTURA OS NENOS E O MAR, promovida polo Grupo de Acción Local do Sector Pesqueiro (GALP) A Mariña-Ortegal.

Visitamos tres lugares que nos causaron grande impresión xa que, vimos de primeira man, como se elaboraban as conservas, como se criaban os corais e como se traballaba nunha cetárea.

Na granxa Reef Water, situada en Magazos - Viveiro, os nosos ollos contemplaron abraiados os marabillosos  corais de diferentes cores que alí crían con moito coidado e mantendo unhas condicións de temperatura, humidade, luz, idóneas para a súa pervivencia.

Na conserveira “La Pureza da localidade de Cariño puidemos ver como o traballo en equipo é fundamental, xa que un grupo de persoas se adicaba a elaborar as conservas de bonito, sardiñas, …. de xeito artesanal, pasando por diversos procedementos antes de poñela á venta ao público.

Na cetárea “A Balandra” de Cariño chamounos a atención o feito de que a auga na que se atopaban os centolos, bois de mar e nécoras, fora auga do mar que, coa subida da marea, enche a piscina onde se atopan os crustáceos que logo se venderán.

Foi unha viaxe preciosa na que, ademáis de poder disfrutar da compañía dos nosos amigos, puidemos aprender un montón de cousas e coñecer novos sitios.
Paula Enríquez  e Kai Quelle  1º ESO B



1º ESO - Un mar de Cultura

O mellor producto dos nosos mares e as mans máis expertas na súa elaboración dan como resultado unha das mellores conservas sen dúbida de todo o norte. Nesta casa coidan moi ben todos os detalles preservando a esencia tradicional e o traballo manual na preparación de cada lata...  (Fonte: Maresma)

Sem comentários:

Enviar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...