Visita Huevos Campomayor
O pasado xoves 7 de novembro os alumnos de 4º ESO saímos do IES Perdouro para dirixirnos a Huevos Campomayor en Palas de Rei. Durante a visita só puidemos ver a parte do empaquetado e un vídeo sobre a historia da fábrica. Non puidemos baixar á planta porque o xefe da mesma estaba de baixa por enfermidade.
Con respecto ao vídeo, explicaba que a empresa posuía tres núcleos de fábricas: un deles o histórico, outro no que estabamos e o outro en Arzúa.
Nestas instalacións, os ovos clasifícanse en 5 tamaños; XL, M, L, S e pequeno. A máquina que se encarga de clasificalos é a clasificadora que tamén comproba se teñen manchas ou se a casca non está en óptimas condicións. Prodúcense cerca de 15 millóns de ovos ao ano, 120000 ovos por hora e posúen 500000 galiñas.
Nestas instalacións, os ovos clasifícanse en 5 tamaños; XL, M, L, S e pequeno. A máquina que se encarga de clasificalos é a clasificadora que tamén comproba se teñen manchas ou se a casca non está en óptimas condicións. Prodúcense cerca de 15 millóns de ovos ao ano, 120000 ovos por hora e posúen 500000 galiñas.
A empresa vai pola cuarta xeración, a quinta está en camiño, e teñen persoal que leva traballando alí 35 anos.
Os produtos que venden son ovos de galiña, de codorniz e trufados. Tamén venden xema e clara líquida envasada e pasteurizada.
En canto ao control de calidade, dependendo de se a xema está máis xunta, redonda e alta, trátase dun ovo dunha galiña máis nova e é máis recente e, se o ovo está augado, é dunha galiña máis vella e está menos fresco.
Quescrem
Pola tarde, sobre as 16:30h, visitamos unha das factorías de Quescrem, en Ribeiras de Lea, no concello chairego de Castro de Rei.
Segundo chegamos, leváronnos ata unha das oficinas para comentarnos un pouco acerca do que era a empresa e o seu funcionamento. Despois, puxemos unhas batas, gorros e calzas por cuestións de hixiene para así poder proseguir a visita pola fábrica. Despois disto, baixamos á cadea de produción e embalaxe, onde nos mostraron que é preciso ter unha organización, debido a que distribúen a máis de 42 países.
Para finalizar a visita, subimos ata a oficina e alí preparáronnos unha degustación dalgúns dos produtos de Quescrem. Rematada a merenda, entregáronnos a cada un unha bolsa que contiña algúns dos seus tipos de queixos para levar para a nosa casa.
Ver a reportaxe fotográfica aqui.
Hugo Cobas Linares e Uxía Martínez Sestayo – 4º ESO
Quescrem
Segundo chegamos, leváronnos ata unha das oficinas para comentarnos un pouco acerca do que era a empresa e o seu funcionamento. Despois, puxemos unhas batas, gorros e calzas por cuestións de hixiene para así poder proseguir a visita pola fábrica. Despois disto, baixamos á cadea de produción e embalaxe, onde nos mostraron que é preciso ter unha organización, debido a que distribúen a máis de 42 países.
Para finalizar a visita, subimos ata a oficina e alí preparáronnos unha degustación dalgúns dos produtos de Quescrem. Rematada a merenda, entregáronnos a cada un unha bolsa que contiña algúns dos seus tipos de queixos para levar para a nosa casa.
Ver a reportaxe fotográfica aqui.
Hugo Cobas Linares e Uxía Martínez Sestayo – 4º ESO
Sem comentários:
Enviar um comentário