29.4.21

Charla Bocados da Domus

O martes 13 de abril o alumnado de 4º da ESO do IES Perdouro tivemos unha charla virtual co museo Domus na cal nos falaron de distintas cuestións sobre a nutrición, a enerxía ou a contaminación.

A visita virtual trataba de relacionar a nutrición cos Obxectivos de Desenvolvemento Sostible (ODS) da ONU, que compromete aos estados membros a actuar en favor de cambios globais e integrados que permitan poñer fin á fame e á malnutrición antes do 2030. Os ODS son 17 obxectivos que directa ou indirectamente están relacionados coa nutrición.

A exposición abordou temas como a distribución da auga no planeta e a importancia que ten para o noso organismo o estar axeitadamente hidratado. 

Tamén nos ensinaron o prato de Harvard: un prato co número de racións de alimentos que hai que tomar para manter unha dieta saudable, consumindo calorías de calidade e escapando dos procesados. O prato visualiza a cantidade idónea de verduras, froitas, proteínas e cereais destacando que estes sexan integrais. Tamén inclúe os vasos de auga que hai que tomar cada día, e o consumo de aceites beneficiosos como o AOVE. Ademais falou sobre a pirámide alimentaria, que modificou a súa estrutura tradicional, engadindo un novo caixón na base da pirámide, que debe incluír a práctica de actividades intelectuais e de actividades físicas. A OMS recomenda que os nenos deben realizar 60 minutos de actividade física diaria para manter uns nivel de condición física saudable.

En resumo, animáronnos a levar unha vida máis saudable que inclua a práctica regular de actividade física para mellorar o balance enerxético e que a alimentación sexa sostible, consumindo alimentos de proximidade e de tempada.

Mateo Balseiro Santos, 4º ESO-B
 

Sem comentários:

Publicar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...